Emile Henry

Forma do ciasta Ø 26 cm żółta

Modern Classics, wyłącznie w Kulinie

  • 132,00 zł
  • w magazynie 3 szt.
    kolejne sztuki: na zamówienie
Do listy życzeń

Warianty produktu:

Następne kolory:

Kod: EH856121
Marka: Emile Henry
Seria: Emile Henry Leaves
Kolor / wymiary: żółty / zewnętrzna Ø 26 cm, wewnętrzna Ø w najszerszym miejscu 23 cm, obj. 1,6 l
Materiał: ceramika HR®
można trzymać w zamrażalniku
można używać w mikrofalówce
nadaje się do piekarnika do 250°C
nadaje się do zmywarki

Opis produktu

Z pomocą formy do ciasta o doskonałym kształcie, z pięknej kolorowej serii Modern Classics uda się Państwu upiec każde ciasto. Zarówno wypieki z kruchego lub francuskiego ciasta, jak i sernik na zimno zawsze będą wyglądać i smakować tak, że nie będzie można się im oprzeć.

Naczynia Emile Henry dzięki zastosowaniu technologii High Resistance® są odporne na uderzenia i zarysowania, dlatego nadają się nie tylko do pieczenia, ale również do porcjowania i serwowania dań. Wszystkie naczynia można stosować w mikrofalówce. Naczynia Emile Henry po wyjęciu z zamrażalnika można natychmiast włożyć do piekarnika lub mikrofalówki. Naczynia z tej serii nie są przeznaczone do stosowania na bezpośrednich źródłach ciepła, takich jak kuchenki gazowe lub elektryczne. Wszystkie naczynia firmy Emile Henry można myć w zmywarce. Wytrzymują temperaturę do 250°C.

Czy wiesz, że...?

Emile Henry jest tradycyjną francuską firmą, która od 1850 roku zaopatruje gospodarstwa domowe w burgundzką ceramikę wysokiej jakości. Wszystkie produkty w dużej części wytwarzane są ręcznie, dlatego każdy egzemplarz jest oryginałem. Symbol wybity od spodu - np. JN3 nie jest numerem produkcyjnym Twojego dzbanka lub formy. Chodzi o podpis rzemieślnika i jednocześnie ulotne wspomnienie chwili zrodzenia wyrobu we francuskim mieście Marcigny.

KOD PRODUCENTA: EH856121

O firmie Emile Henry

Emile Henry

Emile Henry to tradycyjna francuska marka produkująca oryginalną burgundzką ceramikę wysokiej jakości. Jej produkty z Burgundii czasem zaczęły pojawiać się w kuchniach poza krajem koguta galijskiego i są obecnie postrzegane jako idealne połączenie nowoczesnej technologii i tradycyjnego podejścia.