produkt nie jest już w sprzedaży
Chiński nóż kucharski Chef’s Edition PC
Performance Cut, w drewnianej kasecie podarunkowej
Opis produktu
Chiński nóż kucharski Chef’s Edition jest idealny do przygotowywania mięsa, ryb i warzyw w tradycyjny, chiński sposób. Przypomina kształtem tasak, ale grubość grzbietu klingi jest o połowę mniejsza (2 mm). Przeznaczony do cięcia, nie nadaje się do rąbania.
Seria Chef’s Edition
- Połączenie wyraźnego designu z funkcjonalnością
- Noże ze specjalnej, wysokiej jakości stali nożowej
- Kute z jednego kawałka stali
- Wyśmienite, wytrzymałe ostrze wykonane w technologii Performance Cut
- Twardość ok. 55 - 57 HRC w skali Rockwella
- Zakrzywiony kształt zapewnia wygodę, precyzję i bezpieczeństwo
- Płynne połączenie gardy z rękojeścią
- Łączone bez szczelin, niezniszczalne rękojeści z matowej stali nierdzewnej Cromargan®
- Laserowa kontrola ostrza
- Zalecane mycie ręczne
- Atrakcyjne opakowanie – drewniana kaseta
Noże Chef’s Edition ze specjalnej, kutej stali nożowej, docenią głównie wymagający kucharze, dla których najważniejsza jest wysoka jakość, ostrość i wyraźny design Made in Germany. Połączenie tradycyjnego kowalstwa i nowoczesnej technologii produkcji Performance Cut. Efektem są bardzo ostre noże, odporne na uszkodzenia i wyszczerbienie, których nie sposób stępić. Żywotność noża dwukrotnie przekracza wymagania normatywne.
Projektanci WMF Studio pomyśleli o wszystkim. Noże są dostosowane do trzymania w taki sposób, jak robią to zawodowi kucharze. Rękojeści z matowej stali nierdzewnej 18/10 Cromargan® nadają nożom wyrafinowany wygląd. Zwraca uwagę dynamiczny kształt. Noże Chef’s Edition wyglądają luksusowo, a zarazem nowocześnie i ponadczasowo.
Zastosowane technologie i materiały
Do produkcji noży wykorzystano specjalną, wysokiej jakości stal nożową, która jest drobnoziarnista, twarda i odporna na korozję. Płaski szlif oznacza dużą wytrzymałość na uszkodzenie i wyszczerbienie oraz długie zachowanie właściwości użytkowych. Dodatkowo kucie poprawia wrodzone cechy stali, homogenizując i zagęszczając jej strukturę.
Specjalna technologia Performance Cut łączy zalety tradycyjnego kucia i nowoczesnych procesów produkcji. W efekcie powstaje ostrze najwyższej jakości. Decydujące dla jakości noża jest również dokładne szlifowanie pod stałym kątem. To właśnie płaski szlif sprawia, że noże są tak ostre.
Garda została wykonana z jednego kawałka stali, dzięki czemu jest zintegrowana z ostrzem. Zapewnia właściwe rozłożenie wagi i precyzyjne prowadzenie noża po linii cięcia. Okucie gardy płynnie przechodzi w przednią część rękojeści, jeszcze bardziej ułatwiając trzymanie.
Ergonomiczna rękojeść wykonana jest z wysokiej jakości matowej stali szlachetnej Cromargan®, zawierającej 72 % stali, 18 % chromu i 10 % niklu. Materiał jest trwały, nierdzewny i odporny na działanie kwasów spożywczych. Cromargan® ma piękny połysk i jest łatwy w czyszczeniu.
Konserwacja noży WMF
Noże Chef’s Edition nie nadają się do mycia w zmywarce. Noże tak wysokiej klasy należy myć tylko ręcznie pod bieżącą wodą, byzachować ich właściwości, jak również oszczędzić czas.
Ostrzenie noży WMF
Każdy nóż od czasu do czasu wymaga ostrzenia, w optymalnym przypadku za pomocą stalki po każdym użyciu. Do ostrzenia noży serii Chef’s Edition zalecamy stalki (należy ostrzyć pod kątem 13°), albo ostrzałki WMF.
KOD: WM1882046032