Brytfanna miedziana, kuta do ryb z wkładką ze stali nierdzewnej i z pokrywką 60 x 15 cm
Kod: ML216060Opis szczegółowy produktu
Produkt wykonany jest w oparciu o ponad stuletnie doświadczenia i "savoir-faire”, seria M’tradition jest wcieleniem tradycji i profesjonalizmu naczyń Mauviel. Produkt o charakterze ponadczasowym, wykonany z najwyższej jakości materiału. M’tradition to wyjątkowe naczynia, których wartość wzrasta z upływem lat.
Miedź jest materiałem o najlepszej przewodności cieplnej, jest ona specjalnością firmy Mauviel. Dlatego seria M’tradition ceniona jest na całym świecie ze względu na swoją jakość i ponadczasowy design.
Zalety miedzianych naczyń Mauviel M’tradition:
- naczynia wytwarzane są ręcznie, każda sztuka jest oryginałem
- wysoka wydajność: miedź rozgrzewa się całkowicie równomiernie i bardzo szybko dzięki ekstremalnie wysokiej przewodności cieplnej, dlatego zapewnia ona absolutną kontrolę nad procesem gotowania
- cynowana warstwa wewnętrzna. Cynowanie wykonywane jest tradycyjną metodą, nie galwanicznie. Powierzchnia naczyń jest polerowana
- świetna odporność: grubość miedzi wynosi od 1,2 do 3,5 mm, brązowe i żeliwne uchwyty przymocowane są za pomocą solidnych nitów miedzianych
- naczynia miedziane nadają się do kuchenek gazowych, elektrycznych i szklano-ceramicznych lub też do piekarników do 230°C. W celu gotowania na płytach indukcyjnych należy używać oryginalnej podstawki indukcyjnej, która jest do nabycia osobno
- wszystkie produkty Mauviel wytwarzane są we Francji
Jak używać miedzianych naczyń Mauviel:
Przed pierwszym użyciem i każdorazowo po użyciu należy zmyć naczynia gorącą wodą ze środkiem do mycia naczyń, wypłukać i wysuszyć.
Naczynia nie nadają się do mycia w zmywarce!
Gotowanie:
- wszystkie produkty z serii M’tradition można stosować w piekarniku do temperatury najwyżej 230°C. W wyższych temperaturach następuje topnienie cyny. W razie przegrzania konieczne jest ponowne ocynowanie naczynia
- sól należy dodawać dopiero po zagotowaniu się wody
- nigdy nie przegrzewać pustego garnka lub patelni, gdyż może to spowodować nieodwracalne uszkodzenie produktu
- gotować zawsze z niską lub średnią mocą grzejną kuchenki
- z upływem czasu, w razie częstego używania, kolor miedzi ulega zmianie - chodzi o normalne zjawisko niemające żadnego wpływu na właściwości materiału
- w razie gotowania na kuchence gazowej należy zapewnić, by płomień nie wydobywał się poza dno garnka lub patelni
Konserwacja:
- w celu konserwacji naczyń Mauviel nigdy nie używać wybielaczy. Mogłoby to spowodować nieodwracalne uszkodzenia
- w razie przypieczenia potrawy do powierzchni wewnętrznej garnka należy pozostawić go do odmoczenia w gorącej wodzie z dodatkiem środka do mycia naczyń
- w celu przywrócenia błyszczącej, miedzianej powierzchni należy używać pasty do czyszczenia miedzi"Copperbrill", aby uzyskać więcej informacji, proszę kliknąć tutaj
- miedziane naczynia nie nadają się do zmywania w zmywarce! Środki do mycia naczyń w zmywarkach są bardzo agresywne i wyraźnie skracają żywotność naczyń
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Brytfanny |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1 kg |
Kolor: | Miedziany |
Materiał: | Miedź |
Rodzaj produktu: | Piekacz |
Seria: | MAUVIEL M’tradition |
Margin: | B |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.